>
22. apr. 12:00 — For 6 timeer siden

Selfie i leire - BOO Workshop for barn

Dato og tidspunkt: Søndag 22. april – Kl. 12.00-14.30 og kl. 14.30-17.00 
Varighet per workshop: 2,5 timer Sted: Kroloftet, Frysjaveien 40
Teknikk: keramikk workshop 
Aldersgruppe: 12- 18 år
Foreldre: kan være med
Påmelding, maks 12 barn per workshop

OBS! Påmelding gjennom Oslo Open! Du melder deg på ved å sende en mail merket med ønsket kurs, samt navn, telefonnummer og alder på deltagere til formidling@osloopen.no. Du mottar en bekreftelse fra Oslo Open. Merk påmeldingsmail: SELFIE I LEIRE

Dagens selvportretter er øyeblikksbilder med kort levetid på sosiale medier. Skjønt iscenesettelsen av seg selv er ikke et nytt fenomen hvis man ser det i en kunsthistorisk sammenheng. Selvportrettet som sjanger strekker seg langt tilbake i historien og er i dag synlige for oss som malerier og skulpturer. På Kroloftets workshop får deltakerne mulighet til å omforme den digitale selfien til et varig materielt uttrykk i leire. Ungdommene inviteres til å ta et snap-bilde av seg selv – med eller uten filter – som printes ut på papir og blir utgangspunktet for omformingen til leire.

Med relieffet som utgangspunkt kan ungdommene bygge opp ansikt/kropp fra et flatt underlag. Her vil vi bruke tid på å arbeide med oversettelsen av et todimensjonalt bilde til et tredimensjonalt materiale. Til slutt fargelegges selvportrettene med ulike begitningsfarger. Leire-selfiene brennes og glaseres i etterkant av workshopen og hentes på Kroloftet. 

Kroloftet bygger sin egen pizzaovn ute hvor man kan kjøpe seg litt mat etterpå.